Letterzakken

Spelenderwijs de letters van het alfabet leren

Met de letterzakken van ZakkieZ wordt het leren lezen leuk. Laat een kind spelenderwijs kennis maken met de letters van het alfabet door de letters te laten zien op de foto, door ze – al dan niet met gesloten ogen – te laten voelen, en door te benoemen. Heeft het kind meer uitdaging nodig: koppel er een wedstrijdje aan:

  • Zoek de eerste letter van je naam
  • Wie weet het eerst een woord met de letter die het kind vindt!letterzakje
  • Zoek alle letters die in het woordje BAL zitten.
  • Zoek vijf letters, schrijf ze op en maak er zoveel mogelijk woorden van.

Uw kind zal in het Zakkie vinden waar het naar op zoek is. De letterzakken zijn makkelijk mee te nemen, ze behoeven geen batterijen ;-) , ideaal voor in de auto, in de wachtkamer en op al die andere momenten dat uw kind (en u) behoefte heeft aan uitdaging.

Met een letterzakje van ZakkieZ kunnen kinderen vanaf groep 1 zelfontdekkend leren lezen. Kinderen met dyslexie hebben ook veel baat bij een letterzak. Door de vorm van de letters te voelen, kunnen zij zich een beter beeld vormen bij de letters waar ze moeite mee hebben. Voor nog meer uitdaging kunt u er ook voor kiezen om een Zakkie met een set losse letters aan te schaffen. Kinderen kunnen op deze manier leren om letters te plaatsen in de reeks van het alfabet.

De zakjes zijn gemaakt van zeer sterke parachutestof in verschillende kleuren en hebben een afmeting van 25 cm bij 25 cm. De naden –ook rond het plastic venster – zijn drie keer doorgestikt. De zakjes zijn gevuld met granulaatkorrels en daardoor bestand tegen vocht. De ZakkieZ zijn wasbaar op 60 graden en kunnen in de droger. Wij bieden garantie op het stikwerk.
Het venster van de letterzakjes kan tegen een kleine meerprijs voorzien worden van extra dik plastic. Dit kan in het speciaal onderwijs soms wenselijk zijn.