Zakje vol herinneringen

Het zakje vol herinneringen is een zakje met een aantal algemene voorwerpen dat doet herinneren aan ‘vroeger’. De zakjes zijn inzetbaar voor mensen met geheugenproblemen, een dementerende oudere of een Alzheimerpatiënt . We maken algemene zakjes, denk aan een huishoudelijk zakje, maar ook een zakje dat doet herinneren aan een stad, een beroep, een hobby…  Deze zakjes zorgen ervoor dat u makkelijk in gesprek kunt raken en blijven; samen een levensverhaal vertellen en herinneringen ophalen.

 U kunt zich echter voorstellen dat een zakje, speciaal gemaakt op het leven van de persoon met geheugenproblemen – dus een dobber als meneer graag viste of een schelpje als mevrouw vroeger haar vakanties op het strand doorbracht – nog meer herinneringen en gespreksstof zullen opleveren. We hebben heel mooie dingen zien gebeuren.
De alzheimerpatiënt bestaat niet. De sleutel tot contact zit ‘m soms in heel kleine dingen. Vandaar dat wij altijd bereid zijn om een zakje op maat te maken.
Met een supplement kunt u van een aantal zakjes heel gemakkelijk een groepsactiviteit maken.

De zakjes zijn gemaakt van zeer sterke parachutestof in verschillende kleuren en hebben een afmeting van 25 cm bij 25 cm. De naden –ook rond het plastic venster – zijn drie keer doorgestikt. De zakjes zijn gevuld met granulaatkorrels en daardoor bestand tegen vocht. De ZakkieZ zijn wasbaar op 60 graden en kunnen in de droger. Wij bieden garantie op het stikwerk.