Over ZakkieZ

Processed with VSCOcam with f2 preset

Waarom ZakkieZ?

Vertel me en ik luister.
Laat me zien en ik kijk.
Laat het me beleven en ik leer.
Lao Tzu

Claudy (werkzaam in het onderwijs) en Rachel (moeder van jenaplan-kinderen) hebben de overtuiging dat kinderen het leuk vinden om spelenderwijs te leren en te ontdekken. Ze hebben ervaren dat dingen beter ‘blijven hangen’ als je speelt, voelt en ziet. Dat geldt voor geometrische vormen, dieren, fruit, groenten en zeker ook voor cijfers en letters.

“In eerste instantie zijn we met de activiteitenzakjes aan de slag gegaan voor onze eigen kinderen. Gaandeweg kwamen er naast de cijfer- en letterzakjes steeds meer andere toepassingen voor het ‘zakje’ en zo ontstond ook het idee om een zakje vol herinneringen te maken voor mensen met geheugenproblemen. Een zakje met dingen die herinneren aan vroeger. Dagelijkse en algemene dingen, maar ook heel persoonlijke zaken zoals kinderfoto’s, een foto van het huis, een huisdier…

Hoe hebben we ZakkieZ bedacht?

Door gesprekken met ouders, kinderen en zorgprofessionals deden we verrassende ontdekkingen. We hebben er voor gekozen om belanghebbenden te betrekken bij de ontwikkeling. Door te maken, te doen, te testen komen we steeds dichterbij het resultaat van hetgeen we met de zakjes willen bereiken; leren en verbinden door , zoeken – voelen – beleven

Wat maakt ZakkieZ?

Met enthousiasme maken we – daar waar het gevraagd wordt – op maat cijfer-, letter-, schatten- en belevingszakjes.

Door gesprekken met professionals vanuit de zorg is gebleken dat je door het regelmatig prikkelen van het geheugen door herkenbare zaken de revue te laten passeren, de fase waarin men zich bewust is van zichzelf en zijn omgeving, kunt verlengen.

Dit was voor ons zo’n mooie ontdekking dat we besloten hebben om ons hierin verder te verdiepen. Drie belangrijke zaken lijken hier bij elkaar te komen: geheugentraining, tactiele behoefte en – niet onbelangrijk tegenwoordig – het feit dat ouderen hier ook zelfstandig en veilig mee aan de slag kunnen.

 

Webshop

ZakkieZ online bestellen